top of page

LOUIS ARMSTRONG CELEBRATION BAND

Michael Varekamp BW.jpeg

Trompettist & zanger Michael Varekamp studeerde cum laude af als Docerend & Uitvoerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium en reist sindsdien over de hele wereld voor het geven van concerten. Hij maakte deel uit van de Dutch Swing College Band en werkte met o.a. Scott Hamilton, Louis van Dijk en Branford Marsalis. Hij wordt tot in het buitenland gelauwerd.

Michael ontving de Kobe Award in Japan en trad op in Jazz at Lincoln Center en Birdland. Hij geeft tijdens zijn reizen regelmatig masterclasses waaronder in New York en gaf hij gastlessen aan de universiteit van Durban. Momenteel trekt hij volle zalen in het theater met The Legends en geeft hij online lezingen voor o.a. jazzcollectief Shamayim in Israël.

www.michaelvarekamp.nl

Harry Kanters is een virtuoze pianist in verschillende stijlen van de traditionele Jazz. Zijn specialiteit omvat Ragtime, New Orleans, Stride, Swing en Early Bebop. Met zijn uitgebreide repertoire is Harry een populaire pianist in 'All Star' line-ups en een geliefde gastsolist bij diverse bands en internationaal erkend. Hij organiseert tevens concerten met internationale gasten.

Harry was lid van de bekende JoJo Swing Band, evenals de populaire Swing Cats. Je kunt hem horen op 60+ LP’s en CD’s, en stond in Jazzclubs en festivals van Breda tot New Orleans tot in Tasmanië. Harry trad op met o.a. Scott Hamilton, Leroy Jones, Lillian Boutté, Tom Baker, Warren Vaché en Jason Marsalis.

www.harrykanters.nl

Harry Kanters BW.jpeg
Peter Verhas BW.jpeg

Peter Verhas is geboren en getogen in Dendermonde (B). Peter genoot een klassieke opleiding klarinet, dwarsfluit, piano en leerde later via zelfstudie de saxofoon. Begon op 20 jarige leeftijd jazz te spelen met de Lazy City Jazzband en stapte nadien over naar The Jeggpap Jazzband die hij nog vele jaren heeft geleid en door Peter een stevige swingband werd. Speelde reeds met binnen- en buitenlandse jazzgrootheden zoals Patrick Artero, Freddy Sunder, Ivan Paduart, Gino Latucca, Tars Lootens, Leroy Jones, Dana Gillespie en vele anderen. Peter is regelmatig terug te vinden op de Belgische Jazzpodia zowel in de traditionele als swing stijl.

http://www.verjazzcombo.be/

Harry Emmery BW.jpeg

Emmery speelde op festivals in o.a. Amerika, Canada, Lapland, Duitsland, Indonesië en de meeste Europese landen. Hij speelde gedurende 29 edities van het North Sea Jazzfestival in 84 concerten. Hij deelde het podium- én maakte cd's met o.a. Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk 5, Olivia Newton John, Duke Jordan, Louis van Dijk, Blossom Dearie, Chet Baker, Freddie Hubbard, Mark Murphy, Archie Shepp, Eddie Daniels, Candy Dulfer, Mel Lewis, Johnnie Griffin, Anne Burton, Dorethy Donegan, Roy Hargrove, Marian MacPartland, Frank Foster, Al Grey, Bob Brookmeyer, Wynton Marsalis.
www.harryemmery.com

Bassist Harry Emmery begon zijn studie klassiek contrabas aan het Rotterdams Conservatorium op 12-jarige leeftijd. In de jaren '70 maakte hij deel uit van diverse popgroepen en later specialiseerde hij in de Jazz en werd hij een veelgevraagd studiomusicus. Hij werkte zeven jaar als basgitarist en contrabassist bij het Metropole Orkest onder leiding van Rogier van Otterloo. Emmery is op meer dan 100 jazz-cd's te beluisteren.

Erik Kooger BW.jpeg

Drummer Erik Kooger groeide op in Alkmaar en begon op zijn elfde te drummen. Toen hij 15 was, speelde hij voor het eerst professioneel. Na zijn studie aan het conservatorium in Den Haag werkte

hij veel samen met pianist Michiel Borstlap, hij toerde bijvoorbeeld met de band van deze pianist en de zanger Gino Vannelli. Hij heeft hij veel gewerkt met gitarist Jerôme Hol, Hij was lid van de groep CRY BABY! van Dick de Graaf en was van 2012 tot 2017 drummer bij de Deeldeliers (met onder andere Jules Deelder en Bas van Lier).
In zijn loopbaan speelde hij met onder andere Teddy Edwards, Christian Pabst, Ack van Rooyen, Deborah Carter, Don Braden, Hans Dulfer en Edwin Rutten.

www.erikkooger.com

What a Wonderful World!

Foto's Roland Kämpfer (CH)

bottom of page